top of page

Case Study Κομμωτήριο Manos Hair.

Ανάλυση Στρατηγικής Ίντερνετ Μάρκετινγκ, Return of Investment και Αποτελέσματα.


Γιατί Facebook; Δεν υπάρχει επιχείρηση η οποία αυτή τη στιγμή να μη χρειάζεται παρουσία στο Facebook. Όποιος λέει το αντίθετο πιθανόν να μην γνωρίζει τί γίνεται έξω στον κόσμο.. Όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι, συνδεδεμένοι στο facebook και ξοδεύουν ατελείωτες ώρες στο κοινωνικό αυτό δίκτυο. Βλέπουν ενημερώσεις από τους φίλους τους, ψάχνουν προϊόντα, παρακολουθούν γενικά αυτά που τους ενδιαφέρουν. Πολλοί από τους χρήστες αναζητούν επιχειρήσεις για να χρησιμοποιήσουν τον χάρτη και να δουν τη διαδρομή για εκεί.


Ανάλυση Στρατηγικής για Κομμωτήριο Manos Hair Fan Page Facebook.

Μετά από συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την εξής στρατηγική για να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα χρηστών με στόχευση σε γυναίκες στη γύρω περιοχή από την επιχείρηση: - Διόρθωση πληροφοριών σελίδας και αλλαγή γραφιστικών. - Δημιουργία καμπάνιας για like στη σελίδα. - Δημιουργία διαγωνισμού για να αυξήσουμε το engagement της σελίδας έτσι ώστε να αναγνωρίζει το facebook ότι πολλοί χρήστες ενδιαφέρονται και αλληλεπιδρούν με τη σελίδα (like, share, σχόλια).

- Δημιουργία διαφημιστικού βίντεο που θα προβάλλει νέες υπηρεσίες και ταυτόχρονα προσφορές σε αυτές τις υπηρεσίες.

Στόχος Στρατηγικής Ο Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα τηλεφωνήματα στην επιχείρηση και το κλείσιμο των ραντεβού για υπηρεσίες του κομμωτηρίου. Για να το κάνουμε αυτό θα έπρεπε να αυξήσουμε τις προβολές της fan page στο κοινό που μας ενδιαφέρει (απήχηση) με κόστος κάτω από 1 ευρώ ανά 1.000 εμφανίσεις αλλά ταυτόχρονα να έχουμε υψηλά στατιστικά στις αλληλεπιδράσεις των χρηστών έτσι ώστε να διατηρούμε το κοινό που έχουμε ήδη (αυτοί που έκαναν like στη σελίδα). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν παίζει ρόλο για μία σελίδα στο facebook να έχει πολλά like, αν οι fan που έχουν κάνει like δεν αλληλεπιδρούν με την σελίδα.. Δηλαδή αν δεν υπάρχει συνεχή αλληλεπίδραση, εμείς ποστάρουμε, αλλά κανένας δεν βλέπει τα ποστ μας γιατί το facebook καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να μην δείχνει τα ποστ μας στον τοίχο των χρηστών αυτών. Να διατηρήσουμε το κοινό μας ενθουσιασμένο στις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να παρακολουθούν και να προβάλλονται όλα τα μελλοντικά post που θα κάνουμε.

Όλα τα παραπών μπορείτε να τα δείτε στη fan page του κομμωτηρίου εδώ: https://www.facebook.com/manoshair.gr/

Κόστος Διαφημιστικής Καμπάνιας Το κόστος για όλα αυτά για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι το εξής: 200 ευρώ δημιουργία διαφημιστικού βίντεο 50 ευρώ διαχείριση διαφημίσεων 100 ευρώ Γραφιστικά , ποστ και ανάλυση social media. 200 ευρώ διαφήμιση στο facebook Σύνολο: 550 ευρώ.

Αποτελέσματα και Return of Investment Bρισκόμαστε στα μέσα του μήνα τη στιγμή που γράφω αυτό το μήνυμα και έχουν ξοδευθεί ακριβώς τα μισά από τα χρήματα που χρησιμοποιούμε για το facebook. Στην εικόνα πιο πάνω βλέπουμε την απήχηση που έχει στα μέσα της η καμπάνια. Ο στόχος είναι τα 170.000 άτομα και ήδη εμείς στα μέσα, είμαστε στα 138.000 άτομα στην περιοχή γύρω από την επιχείρηση.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως, και ο απώτερος σκοπός κάθε επιχείρησης είναι να αυξήσει το κέρδος της. Στην παραπάνω εικόνα έχουμε τα μηνύματα που έστειλαν χρήστες που επιθυμούν τις υπηρεσίες της επιχείρησης: Τα μηνύματα αυτά είναι τις τελευταίες 5 μέρες!!!

Οπότε μπορείτε να υπολογίσετε πολύ εύκολα ότι το κέρδος ήδη που έχει αυτή η επιχείρηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος διαφήμισης! Και είμαστε ακόμα στα μέσα του μήνα έχωντας ξοδέψει τον μισό προϋπολογισμό της διαφήμισης! ;-)


Σε κάθε στρατηγική που αναπτύσσουμε και προτείνουμε στις επιχειρήσεις, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το return of investment. Δηλαδή πόσα ξοδέψαμε και πόσα εισπράξαμε.. Ως επιχειρηματίες κι εμείς μας ενδιαφέρει ο πελάτης μας να καταλαβαίνει ξεκάθαρα το κέρδος που έχει από τις ενέργειες που κάνουμε.

Ακόμα και αν δεν έχετε ιδέα από Ίντερνετ Μάρκετινγκ. Δουλειά μας είναι να σας κατευθύνουμε να δημιουργήσετε μια πετυχημένη εκστρατεία στο Ίντερνετ! Θα έχετε βοήθεια και συμβουλευτική σε όλα τα στάδια της καμπάνιας και θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μετράτε τα αποτελέσματα.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page